diumenge, 8 de març del 2015

ÈRBAS DE PROVENÇA


ÈRBAS DE PROVENÇA


Les herbes de Provença són una barreja de plantes aromàtiques i condimentàries. La barreja típica que conté flors de sajolida, fonoll, alfàbrega i farigola, a més d'altres plantes. Les proporcions de les plantes varien segons el fabricant. La farigola sovint domina en el gust de la barreja.


Les herbes de Provença es fan servir per donar gust i aroma a les carns i peixos a la graellada i també en plats cuinats de vegetals. La barreja es pot fer servir abans o durant la cocció o mesclada en l'oli abans de la cocció. Rarament s'afegeixen després de la cocció completa.


Curiositats:


En la cuina occitana de la Provença tradicional es fan servir moltes plantes aromàtiques i condimentàries, però no en la combinació estàndard i no es venen com a barreja, normalment es feia servir el romaní, la farigola i la sajolida de jardí collides de la mateixa zona.


El seu nom li ve més per tractar-se d’una barreja de plantes aromàtiques associades tradicionalment a la zona de la Provença que no pas per l’ús que se’n fa a la zona (on ni tan sols utilitzen aquesta barreja estàndard ni n’existeix cap nom).



Es tracta d’una barreja que va ser inventada cap a la dècada del 1970.


És molt comú de condimentar amb aquest barreja d'herbes la ratatolha.



Més informació:








Fitxes relacionades



per ser-ne el condiment d'aquest plat:

Ratatolha





  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada