dijous, 5 de març del 2015

LE PETIT NICOLAS



LE PETIT NICOLAS


Le petit Nicolas és un personatge il·lustrat pel bordalès Jean-Jacques Sempé

És un personatge d’una sèrie de llibres de literatura infantil i juvenil francesa. Aquests llibres van ser creats per René Goscinny i il·lustrats per Jean-Jacques Sempé entre els anys 1956 i 1964.

Tot i que les historietes del Petit Nicolas es van començar a publicar al diari belga Le Moustique durant els anys 1954-1958, no va ser fins que al mes de març de l'any 1959 es van publicar a Bordèu en el suplement dominical del diari Sud Ouest que coneix l’èxit immediat. Aleshores es comencen a publicar a Pilote i hi apareixen des de l'any 1960 fins al 1964. Posteriorment hi ha edicions amb històries inèdites els anys 2004, 2006 i 2009.



Curiositats:



Le petit Nicolas es reconeix de seguida als dibuixos perquè és l'únic que té els cabells negres.


En un primer moment (les publicacions al diari belga Le Moustique ) les històries de Le petit Nicolas eren en forma de còmic, però Sempé no s’hi trobava còmode. És el perigordí Henry Amouroux que en demana la seva reaparició i així ho fan al suplement del Sud Ouest però en el format de relat curt amb il·lustracions, format amb el qual avui el coneixem i que tant d’èxit ha tingut.


Després de l’èxit de Le petit Nicolas, des del 1962 Sempé està publicat a raó d’un volum per any, un àlbum d’il·lustracions a l’editorial Denoël. Fins el 2014 ja en porta més de 40… i no ha parat!



Enllaços:




  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada