dimarts, 14 de juny de 2016

ÒLHA ARANESA


ÒLHA ARANESA










L'òlha aranesa és una ollada d'escudella amb carn d'olla típica de la Val d'Aran


Es fa amb mongetes seques, patates, fideus, verdures, carn de porc, de vedella, de pollastre i de gallina, pilota i botifarra negra. 




Curiositats:




Es tracta d'un plat de muntanya que destaca pel seu alt valor calòric provinent de la carn i derivats. Pensat per resistir els dies de més fred.


S’ha convertit en un dels plats més emblemàtics de la Val d'Aran.



El nom fa referència al recipient utilitzat per coure'l. Això és un fenomen bastant freqüent en la gastronomia, que ocorre també, per exemple, en plats com el caçolet o la paella.


Cada any se celebra al Plan de Beret l'Era Òlhada, una fira gastronòmica en la qual diversos restaurants ofereixen degustacions d'olla aranesa.


També se la coneix per sopa berrejada. 




Enllaços:





Fitxes relacionades


per dur també el nom del recipient:

Caçolet



per ser també una sopa:

Bolhabaissa



per trobar-s'hi al bell mig:

Pirinèus





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada