dimarts, 10 de gener del 2017

GENT PER LA CÒSTA D’AZUR


GENT PER LA CÒSTA D’AZUR






La Còsta d'Azur és el nom turístic que rep aquesta la part oriental del litoral mediterrani de la Provença entre CassísMenton, i que inclou la costa del Comtat de Niça i també Mónegue.


Curiositats:


És una de les costes més conegudes i freqüentada per famosos i personatges cèlebres. 


És considerada com a un dels centres turístics mundials més importants i compta amb la presència d’un aeroport internacional, essent la segona plataforma aeroporturària més important de l’estat francès, després de les pistes de Paris.


La seva ciutat més important és Niça, però rivalitza amb el prestigi i celebritat de Sant Tropetz. Altres ciutats remarcables són: Montcarles, a Mónegue i Canas.


El seu nom es deu a l’escriptor Stéphen Liégeard i al seu llibre La Côte d’Azur publicat l’any 1887.


Cal distingir entre la Còsta d’Azur i la Còsta Balva. La Còsta Balva és un petit tros de costa que va de Marselha al mar de Bèrra, ocupant per tant mol poc tros del litoral. En canvi la Còsta d’Azur es considera que va des de Cassís (no tothom hi està d’acord) fins a la frontera italiana a on a partir d’aleshores passa a anomenar-se Riviera. Inclou, per tant, també les platges del Principat de Mónegue.


A principis del segle XX la Còsta d’Azur es va convertir en destí preferit per a la burgesia i l’aristocràcia del nord d’Europa pel seu clima suau sobretot durant l’hivern. Que fos destí de personatges com Sir Winston Leonard Spencer-Churchill van popularitzar entre les classes altes la fama de la French Riviera.


Va ser l’escenari de l’Operation Dragoon durant la Segona Guerra Mundial per tal de fer front a l’invasió nazi. 


S’hi celebra un prestigiós festival de cinema (Canas) i un important circuit de F1 (Montcarles)

En William Webb Ellis, considerat doncs per la tradició com el pare del rugbi modern, va morir a Occitània (creiem que hi va passar els darrers temps de la seva vida) i està enterrat al cementiri del municipi de de Menton, a la Còsta d’Azur.


De l’any 2006 es diu de la Còsta d’Azur:
més de 14 milions de turistes
52 % de clientela és estrangera
500 000 congressistes
més del 45 % dels turistes hi arriben per avió





Enllaços:











Fitxes relacionades:


per tenir-hi un festival de cinema molt important:



per tenir-hi un circuit de F1 molt important:



per tenir-hi enterrat el “pare” del rugbi:



per haver-ne patit les conseqüències:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada