dimecres, 29 de març del 2017

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY


ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY 

Antoine Marie Jean-Baptiste Roger de Saint-Exupéry






Tot i que Antoine de Saint-Exupéry no va néixer a Occitània (va néixer l’any 1900 a la ciutat arpitana de Liyon), hi va tenir força relació.

Antoine de Saint-Exupéry a més a més de ser escriptor, poeta i reporter, va ser aviador; i aquí es quan més entra en joc la seva relació amb Occitània:


A partir dels anys 1930, Biscarròssa esdevé una base molt important pels hidroavions. Des del llac de Biscarròssa i Parentís sortien els hidroavions del grup Latecoère, especialment pel que fa al correu postal. Amb aquest grup va treballar Saint-Exupéry per cobrir el correu postal de TolosaNdakaaru, i des de Biscarròssa s’hi efectuaven moltes sortides de les seves missions.


Saint-Exupéry va desaparèixer l’any 1941 quan el seu avió de reconeixement es va estavellar en el mar, prop de la costa de Marselha





Curiositats:



A part d’altres llibres, és l’autor del conegudíssim “Le petit prince” escrit a Eaton's Neck (Northport, Estats Units) i publicat l’any 1943 a New York, i que compta amb més de 250 traduccions.


El primer viatge de correu que li encarreguen des del grup Latecoère és cap a Alacant.


Li agradava domesticar animals salvatges per mascotes com: foques, camaleons, fennecs, cadells de lleó… i que algun cop provava de fer pujar en els seus vols.


Va impactar per la seva sang freda al ser capaç de fer aterrar amb precisió el seu avió-escola mentre l'aparell estava en flames per un accident.


Deixa el record de ser un aviador de vegades distret, oblidant sovint de recollir el seu tren d'aterratge, així com de connectar els seus instruments de vol, perdent-se en la immensitat del cel.





Enllaços:








Fitxes relacionades



per haver-hi cobert el correu postal:




per haver-hi desaparescut:





per haver estat en un dels municipis occitans més importants del surf:





per estar enmig d'aventures d'aviacions:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada